Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü

Ülke

Kimlik

Yayınlar

Yeryüzünün en eski mesleği olan mimarlık; insanoğlunun varlığı ile başlayan, toplumun ve kentin tarihsel ve mekânsal birikimi, gelişimi ve dönüşümlerinin somut olarak algılanabildiği ‘’yapı yapma’’ eylemidir. Mimarlık eğitiminin en temel misyonu ise, bu birikimi kendi koşulları içinde anlamak, irdelemek ve yeniden yorumlamaktır. Bu nedenle; Mimarlık Bölümü öğretim programımız, mesleki çalışma alanının her türlü pratik ve teorik yönlerini içermeyi hedeflemekte ve öğrencilerin sosyal, sanatsal, teknik yeterlilik ve sorumluluklarının yanı sıra, organizasyon ve iletişim becerilerini geliştirmeyi de amaçlamaktadır. Öğrencilerimize, entelektüel vizyon, meslek formasyonu, mimarlık ve şehircilik problemlerini çözmede gerekli yeteneği kazandırabilmenin yanı sıra; işbirlikçi ve disiplinler arası mimarlık deneyimi ile mimarlık mesleğinin farklı yönleri konusunda da beceri kazandırmayı hedeflemektedir.

Araştırmacı Arama Sonuçları

Aramanız hiçbir sonuç vermedi. Aradığınızı bulmakta sorun mu yaşıyorsunuz? Aramanızın başına ve sonuna çift tırnak eklemeyi deneyin