Tarihsel süreçte insan onuruna kısa bir bakış

Günümüzde insan onuru, insan haklarının vazgeçilmez bir kavramıdır. Ancak kavram, farklı dönemlerde farklı anlamlara gelecek şekilde kullanılmıştır. Çalışmada ilk olarak insan onuru kavramına ilişkin tanımlar ele alınmıştır. Bu kısımda hem yargı kararlarından hem de BM belgelerinden yararlanılmıştır. Ardından kavramın Eski Yunan’daki, Roma’daki, Orta Çağ’daki ve Yeni Çağ’daki görünümleri incelenmiştir.
Today human dignity is an indispensable concept of human rights. However, the concept has been used in different meanings in different periods. In the study, firstly the definitions of the concept of human dignity was discussed. In this section both judicial decisions and UN documents were used. Then the outlook of the concept in Ancient Greece, Rome, the Middle Age and the Modern Age was examined.

İnsan Onuru, İnsan Hakları, Dignitas, Birleşmiş Milletler, Eski Yunan ve Roma, Orta Çağ, Yeni Çağ, Kant, Human Dignity, Human Rights, Dignitas, United Nations, Ancient Greek and Rome, Middle Ages, Modern Ages, Kant

Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

1.Şub

Kuru, G. (2017). Tarihsel süreçte insan onuruna kısa bir bakış / A brief overview to human dignity in the historical process. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi. 16(1-2), s. 179-208.