Maksilla ve mandibulanın dev folliküler kistleri

1993

Dokuz Eylül Üniversitesi

CC0 1.0 Universal

Kliniğimizde maksilla ve mandibula kistik lezyon ön tanısı alan ve operasyondan sonraki histopatolojik incelemede ''Folliküler kist'' olarak belirlenen olguların erken ve genç sonuçlarını literatür bilgileri ile karşılaştırdık. Folliküler kistlerin duvar epitelinin değişim potansiyelini değerlendirdik. Bu çalışmada maksilla ve mandibulada 10 dev folliküler kist olgusu sunuldu.
In our clinic, the patients, having cysts of the mandible and maxilla were treated. Their histopathological picture were identified as a follicular cyst. We compared early and late literature and examined the epithelial lining the cyst. In this study 10 giant follicular cysts of the mandible and maxilla are presented.

Dev follkler, Kist-maksilla, Mandibula, Giant follicular, Cyst-the maxilla, Mandible

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Aköz, T., Erdoğan, B., Karaca, C., Bozkurt, M. A. ve Aslan, G. (1993). Maksilla ve mandibulanın dev folliküler kistleri. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi. 7(1), s. 43-47.