Soykırım, barış veya silahlı çatışma sırasında -her ne zaman işlenmiş olursa olsun- uluslararası antlaşmalar ve uluslararası örf-adet kuralları çerçevesinde evrensel olarak yasaklanmış bir uluslararası suç kategorisidir. Soykırım suçunun bağımsız bir uluslararası suç kategorisi olarak belirtilmesinin sebebi, soykırım suçuna vücut veren unsurlar ve gerçekleşme şartlarının diğer uluslararası suç türlerinden (savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlardan) tamamen farklı olmasıdır. Bu çalışmada soykırım suçunun, diğer uluslararası suçlardan bağımsız bir uluslararası suç kategorisi veya grubu olarak gelişimi ve onlardan farklı yönleri irdelenecektir.
The crime of genocide is universally prohibited by both conventional and customary rules of international law whether committed in time of peace or war. The reason for the crime of genocide to be an independent international crime is the requirements of the oence which are dierent from other international crimes such as war crimes and crimes against humanity. The aim of this work is to examine the development of the crime of genocide with its elements and indicate its dierence from other international crimes.

Soykırım Suçu, Soykırım Suçunun Unsurları, Savaş Suçları, İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar, Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, Ruanda Uluslararası Ceza Mahkemesi, Uluslararası Ceza Mahkemesi, The Crime of Genocide, Elements of the Crime of Genocide, War Crimes, Crimes Against Humanity, The International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia, The International Criminal Tribunal for Rwanda, The International Criminal Court.

Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Aksar, Y. (2014). Uluslararası bir suç kategorisi olarak soykırım suçu ve diğer uluslararası suçlardan farklı yönleri / Crime of genocide as a category of international crime and its dierences from other international crimes. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi. 13(2), s. 13-29.