Evaluation of treatment of patients with SARS-CoV-2 in line with literature

Aims: The present article aimed to evaluate the drug therapy applied to patients who were followed up for SARS-CoV-2, and who were tested positive and negative 2019-nCov. Material and Methods: A comprehensive and systematic literature search of numerous electronic databases regarding patients SARS-CoV-2 was performed. Results: Patients with 2019-nCoV can be treated with ceftriaxone, moxifloxacin, oseltamivir, hydroxychloroquine, and patients with poor prognosis can also be given lopinavir/ritonavir. Conclusions: Not only rRT-qPCR test results and CT findings but also clinical evidence should be considered for the diagnosis of SARS-CoV-2.
için pozitif ve negatif sonuçlar alınan olgulara uygulanan ilaç tedavisinin literatür eşliğinde değerlendirilmesi amaçlandı. Materyal ve Metodlar: Elektronik ortamda; 2019-nCoV nedeni ile SARS-CoV-2 tanısı ile takip edilen olgulara ait verilerin, ülke ve dil kısıtlaması olmaksızın literatürde yerini alan araştırma sonuçları ile kıyaslanması gerçekleştirildi. Bulgular: Seftriakson, moksifloksasin, oseltamivir, hidroksiklorokin ve prognozu kötüye giden olgularda, gerektiğinde lopinavir/ritonavir etken maddeli farmasötikler ile 2019-nCoV’un tedavi edilebileceği gözlemlendi. Sonuç: SARS-CoV-2 tanısı için sadece rRT-qPCR testi ya da radyolojik olarak CT bulguları ile karar verilmemelidir. Her iki analiz sonuçlarına ek olarak klinik bulgular ile ortak paydada karar verilerek, tanı

COVID-19, hydroxychloroquine, Lopinavir/ ritonavir, oseltamivir, SARS-CoV-2, COVID-19, hidroksiklorokin, lopinavir/ ritonavir, oseltamivir

Maltepe Tıp Dergisi

Karaarslan N. , Dogan M. , Yilmaz I. , Bılır B. , Hacıoglu F. , Onar L. ve Özbek H. (2020). Evaluation of treatment of patients with SARS-CoV-2 in line with literature / SARS-CoV-2 tanısı ile takip edilen olguların tedavisinin literatür eşliğinde sistematik olarak değerlendirilmesi. Maltepe Tıp Dergisi, Maltepe Üniversitesi. 12(2), s. 49-58.