Severe gonarthrosis without pain and disability: A case report

Diz Osteoartriti (gonartroz), diz bölgesindeki kronik ağrının en yaygın nedenlerinden biridir. Gonartrozda tip II kollajenin bozulması, kıkırdak yıkımı, sinovit ve kemik iliği lezyonları tipik olarak belirgin ağrıya sebep olur. Diz eklemindeki bu değişiklikler, zaman içinde eklem hareket açıklığında önemli kısıtlılıklara ve yürüme bozukluklarına yol açmaktadır. Bu semptomların zamanla ilerlemesi ile hastanın yaşam kalitesi giderek düşmekte ve ileri gonartroz vakalarında hastalar bakıma muhtaç hale gelebilmektedir. Bu yazıda diz bölgesinde ağrısız ve hareket kısıtlılığı olmayan ileri evre gonartroz olgusu sunulmaktadır
Knee Osteoarthritis (gonarthrosis) is one of the most common causes of chronic pain in the knee area. In gonarthrosis, disruption of type II collagen, cartilage destruction, synovitis, and bone marrow lesions typically cause significant pain. These changes in the knee joint lead to significant limitation of range of motion and gait disturbances over time. With the progression of these symptoms over time, the quality of life of the patient gradually decreases and patients may become in need of care in advanced cases of gonarthrosis. In this report, a case of advanced gonarthrosis without pain and limitation of movement in the knee region is presented.

Ağrı, diz eklemi, hareket kısıtlılığı, osteoartirit, Knee joint, osteoarthritis, pain, stiffness

Maltepe Tıp Dergisi

Ünal Sur, Ü. ve Ülkü, Ö. K. (2021). Severe gonarthrosis without pain and disability: A case report / Ağrısız ve kısıtlılık oluşturmayan ileri evre gonartroz: Olgu sunumu. Maltepe Tıp Dergisi, Maltepe Üniversitesi. 13(3), s. 111-114.