Neoliberal ekonomik küreselleşme ve çocuk yoksulluğu

Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 United States

Bu makale çocuk yoksulluğu ve neoliberal ekonomik küreselleşme arasında doğrudan bir ilişki olduğunu ileri sürmektedir. Yetmişli yıllardan itibaren küresel düzeyde uygulanmaya başlayan neoliberal ekonomik politikalar verim ve üretim artışına rağmen yoksulluk üretmektedir. Bu durum özellikle çocukları olumsuz etkilemektedir. Çocuk yoksulluğu sadece gelir veya materyal eksiklik ile sınırlanamaz. Çocuk yoksulluğu ile mücadele istihdam, eğitim, aile, sosyal hizmetler, ekonomi, kadın politikası gibi pek çok alanı kapsamaktadır. Ancak bütün bu alanları ve esaslı dönüşümleri içeren politik kararlar ve uygulamalar çocuk yoksulluğu ile mücadelede etkili olabilir.

Yoksulluk, Çocuk yoksulluğu, Neoliberalizm, Sosyal politika

Fen-Edebiyat Fakültesi Dergisi

Yıldız, N. (2007). Neoliberal ekonomik küreselleşme ve çocuk yoksulluğu / Neoliberal economic globalisation and child poverty. Maltepe Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Dergisi. 1(2), s. 79-98.