SPDA: Ag nanotel ağ elektrotlu organik güneş hücresi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

CC0 1.0 Universal

Bu çalışmada, organik güneş pilleri için yüksek saydamlık ve düşük dirence sahip olması beklenen Sülfonatlı poli (difenilamin): Ag nanotel ağ saydam iletken elektrot hazırlanmıştır. Sülfonatlı poli (difenilamin): Ag nanotel ağ saydam iletken elektrotun yüzey direnci 10?cm-2 ve optik geçirgenliği % 88’dir. Elektrot organik güneş hücresinde kullanıldığında güneş hücresinin verimi %2,7 elde edilmiştir. Hazırlanan Sülfonatlı poli (difenilamin): Ag nanowire ağ elektrotu, gelecek vaat eden bir elektrot olarak organik elektronik cihazlarda kullanım için Indiyum kalay oksit malzemeye alternatiftir ve esnek elektronik uygulamalarda da kullanılabilir.
In this study, Sulfonated poly (diphenylamine): Ag nanowire network transparent conductive electrode was prepared that is expected to have high transparency and low resistance for organic solar cells. The resistance value was 10 ?sq-1 and the optical permeability value was 88% with Sulfonated poly (diphenylamine): Ag nanowire network electrode. By using the electrode in organic solar cell, the solar cell efficiency was obtained 2.7%. The prepared Sulfonated poly (diphenylamine): Ag nanowire network electrode is an alternative to Indium tin oxide for use in organic electronic devices as a promising electrode and can also be used in flexible electronic applications.

Saydam İletken Elektrot, Organik Güneş Hücresi, Ag Nanotel, Transparent Conductive Electrode, Organic Solar Cell, Ag Nanowire

Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi

Taşaltın, N. ve Karaca, B. (2019). SPDA: Ag nanotel ağ elektrotlu organik güneş hücresi / Organic solar cell with SPDA: Ag nanowıire network. Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi. 1(1), s. 24-34.